woensdag 29 april 2015

Nepal.....Marije en Suresh.....

Eigenlijk wilde ik een blog plaatsen over koningsdag en wat ik zoal gescoord had.....
Maar mijn hoofd staat er niet zo naar. Nog steeds is het heftig in Pippa's-Hus.
Nadat we gehoord hadden dat Marije (dochterlief) veilig was hebben we eerst niets meer gehoord.
Intussen hebben we contact via de app en hebben we haar op de radio gehoord. Ze hebben haar geinterviewd . Het was fijn om haar stem te horen. Als je nieuwsgierig bent kun je kijken op de site van rtvnoord.nl. Daar staat het interview op en kun je het ook terug luisteren.
Ze blijft nog tot 15 mei in Nepal bij haar (Nepalese vriend) Tenminste als er geen enge ziektes uitbreken en er geen nieuwe aardbevingen komen.

Nu heeft ze besloten om daar iets goeds te gaan doen. Ze zamelt geld van familie, vrienden enz.
Ze is juf op school en daar zijn ze ook al aan de slag gegaan! Super!


De eerste spullen worden al gekocht;

Suresh is er druk mee!

Wat zijn we blij dat ze er nog zijn!

Hier onder volgt de brief die Marije en Suresh rondsturen. Als je ook iets zou willen geven kun je mij een mail sturen. Ik besef dat door deze post te plaatsen ik niet meer anoniem ben maar dat geeft niets.
Ik heb het er graag voor over. Want wat zijn wij dankbaar.......


Hallo iedereen,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is er in Nepal een zware aardbeving geweest. Hierdoor zijn vele huizen ingestort en ernstig beschadigd geraakt, maar ook hele dorpen zijn volledig verwoest. Helaas hebben Suresh en ik de aardbeving ook meegemaakt in Kathmandu (de zwaarst getroffen stad). Wij hebben alleen het geluk gehad om het te overleven, maar hebben wel met eigen ogen gezien hoe het leven van vele mensen verwoest is en letterlijk met de grond gelijk gemaakt is. Kortom de nood is hier hoog. Mensen hebben geen huis meer of hun huis is te onveilig om nog in te slapen. De mensen slapen nu al nachten buiten, maar helaas gaat het weer nu ook nog tegen zitten. Zware regen, onweersbuien en harde wind maken het leven nu nog zwaarder. Wij hebben geluk dat we nu veilig in een stad zitten waar eigenlijk niets gebeurd is, maar ook dorpen hier vlakbij zijn volledig met de grond gelijk gemaakt. 
Wij willen deze mensen helpen en jullie kunnen ons helpen om deze mensen te helpen. Vanuit de hele wereld wordt er geld en andere hulpgoederen nu deze kant op gestuurd, maar het duurt soms lang voordat dit op de juiste plekken terecht komt en die tijd hebben we niet. Dus als jullie willen helpen kunnen jullie geld overmaken naar ons. Wij gaan dan hier in de lokale supermarkten (waar ook de plaatstelijke ondernemers beter van worden) medicijnen, tandenborstels, zeep, waterreinigingstabletten, mondkapjes, etc kopen. Het lijken kleine dingen, maar hier is behoefte aan. Mensen moeten zelf schoonblijven en schoon drinkwater hebben om door te kunnen. Anders liggen de ziektes op de loer. De grote dingen als tenten en slaapspullen worden genoeg gegeven door andere landen en de overheid, maar juist deze kleine dingen gaan hun leven net een beetje beter maken. Wil je ons helpen? Maak dan zo snel mogelijk het geld over, zodat wij het goed gaan besteden voor de mensen hier. Het maakt niet uit hoe klein of groot het bedrag is. Voor 1 euro kunnen we hier al een heleboel kopen. 
Alvast bedankt

18 opmerkingen:

 1. Ik lees net pas deze en je vorige post, wat heftig zeg en wat zullen jullie dankbaar zijn dat het zo goed met jullie dochter en haar vriend afgelopen is.
  De nood zal inderdaad heel hoog zijn, maar met veel helpende handen moet het lukken om een kleein beetje bij te dragen aan de nood die daar zo groot is.
  Op school zijn wij ook al begonnen.

  Ik wens jou en je gezin veel sterkte.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lees net je blogposts over je dochter. Heftig hoor en wat goed die actie van haar!
  Veel sterkte en succes met actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zul je blij zijn met de foto van Marije en Suresh!!! Wat goed dat ze zo helpen, wij zullen ook een beetje bijdragen.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goeie aktie van je dochter en haar vriend. Fijn dat het goed met hun gaat en dat ze een helpende hand toe kunnen steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig goed van Marije en Suresh!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb best vaak aan jullie gedacht, dit moest wel heftig zijn. Fijn dat je een foto kreeg en ook mooi dat ze een helpende hand bieden met dingen die de mensen het hardst en snelst nodig hebben. Ik zal je mailen.
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed van Marije en Suresh - ze zijn hoogstwaarschijnlijk zelf nog niet eens bekomen van de schrik, maar hebben wel al direct de handen uit de mouwen gestoken. Moet je maar doen ! Respect !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad allemaal heel erg aangrijpend, zeker als je dat als moeder vanop een afstand moet meemaken.
  En wat moedig dat ze deze hele actie opzetten.
  Wens ze maar heel veel succes toe.

  Liefs,

  ook aan Marije en Suresh

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hulpverlening met korte lijnen dat spreekt aan.
  Misschien wil je een bankrekeningnummer vermelden omdat dat laagdrempelig is om iets te storten?
  Bedankt voor de update 💕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, ik ben de (andere) dochter van Esther. We zetten liever geen rekeningnummer online, omdat het om een persoonlijke rekening gaat.

   Verwijderen
 10. Alle respect, Esther, dat jullie dochter niet direct terugkomt, maar ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, haar handen uit de mouwen gaat steken!
  Wens hen beide heel veel kracht en sterkte!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De afgelopen dagen heb ik wel aan jullie moeten denken. Het is begrijpelijk dat ze daar nu wil helpen. Fijn dat het op deze manier kan. Ik zou graag willen bijdragen via je dochter. Stuur mij maar de gegevens. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Esther,
  Ik zit hier met een brok in mijn keel. Wat heftig voor je dochter en haar vriend en wat een enorme schrik moet dat zijn als je kind zoiets meemaakt. Veel sterkte gewenst.
  En wat een goede actie en moedig van je dochter en vriend om daar te gaan helpen. Respect!
  Liefs voor jullie allemaal!
  Ik ga je mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat lief dat je dichter ter plaatse gaat helpen. Ik had gisteren al via 555 een donatie gedaan, maar hopelijk haalt ze genoeg geld op! Sterkte ook voor jou, je zult pas rust hebben als ze veilig thuis is!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Esther, ik heb je net een mailtje gestuurd...
  Graag wil ik ook mijn bijdrage storten. Maar wat zullen jullie in de zenuwen gezeten hebben zeg, als je van zoiets vreselijks hoort en weet dat je dochter daar in dat gebied is... Wat een enorm geluk dat zij en haar vriend niets is overkomen. En wat geweldig van hen dat ze op hun eigen manier hun steentje willen bijdragen.... trots, dat zul je nu zijn, en helemaal terecht, wat een heerlijke mensen die twee...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey Esther...
  Ik stuur je een mailtje en wil graag ook een bijdrage leveren.
  Hopelijk alles prima met de dochter en vriend ginder... Stuur je hen veel groeten vanuit België en wens je hen veel succes...
  Prachtig wat ze daar willen doen!
  Lieve groetjes
  Kris

  BeantwoordenVerwijderen