dinsdag 25 maart 2014

Borduursel, servies en zakdoekjes

Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar de rommelmarkt van de plaatselijke muziekvereniging.
Ik denk dat het hele dorp, nee de hele provincie daar was! Jeetje wat was het er druk!
Maar wat heb ik gevonden? Eh natuurlijk ;-)

Een geborduurd schilderij van Rie Cramer Van 68 cm hoog en 59 cm breed!
Ik stel me zo voor dat iemand daar uren mee bezig is geweest (dat moet wel!)
En nu lag hij daar, ik mocht hem mee voor 1,50!!!!! 

En in de zomer zijn wij 25 jaar getrouwd en geven een midzomernachtfeest, 
deze past dan toch prachtig bij de versiering!!

Plaatje uit het boek, wat heeft die mevrouw (denk ik ;-) hem prachtig gemaakt he?

Ik heb ook een servies gekocht, maar die is voor de verkoop. En staat al op marktplaats.

Hij is mooi he? Je krijgt er een lentegevoel van! Maar ja ik heb de kasten vol......

En dan ben ik nog op zoek naar dames zakdoekjes, heeel veeel! Ik dacht ik haal ze even bij de kringloop maar dat valt tegen! Ik wil daar, voor hetzelfde feest een hele lange slinger van maken.
Dus s'middags voor we naar een feestje gingen nog langs wat kringloopwinkels in Groningen en dit was het resultaat:

1!!!!! weliswaar prachtige zakdoek! Dat wordt wel een hele sneue slinger, hihi.
Dus gisteravond dacht ik, wat kan mij het schelen ik stuur een mail naar familie en vrienden of ze in de kast willen kijken naar lieve, pastelkleurige, gebloemde, geruite zakdoekjes.
Ik kreeg al wat mailtjes terug dat ze bij moeders en tantes in de kast gaan kijken, hoe lief!
En mits dat ik met deze blog wou beginnen ging de bel en stond er een vriendin voor de deur met dit:

Joepie!! Ik ben blij, mijn slinger wordt al iets minder sneu! Dus als jullie nog iets hebben liggen en je wil er vanaf?!? Denk aan mij, mail mij :-)

13 opmerkingen:

 1. Zo een mooi borduurwerkje, wie doet dat nou weg... Zou ik ook gekocht hebben, zeker voor dié prijs ! Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik heb nog een gevonden met bloemetjes voor je sneue slinger, breng het binnenkort wel even.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig borduurwerkje. En leuk dat je het plaatje er bij hebt gevonden. Een slinger van zakdoekjes: geweldig idee. Ik heb bij ons in de kringloop wel wat van die zakdoekjes gezien. Als ik er weer kom, zal ik even kijken.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig dit borduurwerk voor 1,50! Uit eigen ervaring weet ik dat het heel wat meer waard is in alles wat je er voor nodig hebt. Ik heb het herfsttafereel vroeger gemaakt. Die van jou ziet er nog heel mooi uit!
  Succes met je zakdoekjes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vondsten hoor! Ik vind het borduurwerk ook super...
  Wat een leuk idee trouwens zo'n zakdoekjes slinger, sneu of niet ;-)
  Ik heb gisteren de lepeltjes ontvangen, wat zijn ze mooi! Nogmaals hee erg bedankt!
  Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, Wat een prachtig servies heb je gekocht. Schitterend. Ook mijn kasten staan vol, ik heb ook iets met serviesgoed. ( komt ws door de winkel van mijn ouders)
  Ja, en nu ik weer borduur wardeer ik ook ander borduurwerk. Mooi dat schilderijtje wat je hebt gekocht en met het boek er bij is het helemaal af.
  Groetjes, Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerrrrlijke vondsten!! Dat schilderijtje...te lief! Het servies....daar ben ik echt verliefd op! Chrissie heeft er het één en ander van en ik heb er een kop en schotel van. Helaasssss staat mijn kast echt TE vol om het van je te kopen :-(. En dan nog de zakdoekjes....voor onze bruiloft vorig jaar heb ik ook zo'n slinger gemaakt... was ook nog best een klus ja om ze te vinden. Heb ooit ook wel leuke bij de Zeeman gevonden! Leuk zo'n feestje in 't vooruitzicht! Succes!

  Liefs, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi, wat een geweldig blog :-) wat jij doet heb ik vijf jaar lang gedaan. Leuke handel :-) ik had het idee door de eco crisis dat het terug liep maar kan nu ook wel weer eens gaan starten ! Een slinger van zakdoekjes heb ik al eens gemaakt, heb wel een jaar gezocht naar vintage zakdoekjes hier en daar. Ik ben nu al fan van je !! liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. p.s. ik heb een snelkoppeling op mn blog naar mijn marktplaats.. ideetje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het borduurwerk is prachtig en het servies ook. Helaas staat mijn kast ook vol, dus de rommelmarkt/kringloopbezoekjes probeer ik te beperken. Ik zou zulke spullen ook moeilijk kunnen laten staan. Leuk idee van die zakdoekjes. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Esther, leuk dat je me bent gaan volgen maar ik moet je teleurstellen...het mooie boek is al vergeven! Maar het is écht de moeite waard om zelf aan te schaffen en helemaal niet zo duur!

  fijn weekend
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Rie Cramer is de derde, waar ik even niet op kon komen, samen met Ot en Sien tekenaar en Larson, weer een heel andere benadering. Als borduurster kan ik je garanderen dat er uren, ik schat een hele werkweek, in dat schilderijtje zitten, Reken maar uit, voorrijkosten van een gasfitters rekening aftrekken en dan per uur. Ze borduren wel een beetje gemakkelijker, omdat er vaste lijnen om heen zitten en geen confettisteekjes, maar toch. Ik maak soms een heel kringlooprondje en heb zo mijn favorieten, maar zakdoekjes zijn er haast nooit, net als theelepeltjes, die houden de meeste mensen zelf (ze kunnen nog eens van pas komen toch! en ze nemen weinig ruimte in). Ik moet me altijd inhouden om geen oude serviesonderdelen met bloemetjes te kopen, want mijn kasten zijn al overvol, maar o, wat zijn ze mooi die jij kocht. M

  BeantwoordenVerwijderen